Riihi-Iltamat 2009

Hurnakko

Hurnakko-yhtye laulaa ja soittaa niin perinteistä kuin uudempaakin kansanmusiikkia. Hurnakko-sanalla on saatettu luonnehtia esimerkiksi vikuria hevosta. Sanan synonyymejä ovat ”kevytmielinen” ja ”hullupäinen”, jotka myös kuvailevat hyvin yhtyeen soitantaa!

Pyypiisku

Pyypiisku on vuonna 2006 Sääksmäellä kehkeytynyt, kolmen tytön muodostama kansanmusiikkiyhtye. Piiskuttajat soittavat itse säveltämäänsä sekä muuta kansanmusiikkia pääosin viululla, kanteleella ja harmonilla. Joissain kappaleissa saattaa kuulla myös myös vaikka djemberumpua tai munniaharppua. Ja kun oikein riemastutaan, homma menee lauluksi!

 

Duo Makkonen ja Hasala

Duo on erikoistunut kotimaiseen sekä amerikansuomalaiseen metsä- ja tukkilaisperinnemusiikkiin. Mukaansatempaava musiikki tarjoillaan höystettynä aihepiiriin liittyvillä tositarinoilla ja -tiedoilla.

Konstantynowiacy

Yhtye on perustettu vuonna 1977. Kolmenkymmenen vuoden yhteisen taipaleen aikana Konstantynowiacy on voittanut lukuisia palkintoja musiikkifestivaaleilla ympäri Eurooppaa. Yhtyeen riemukas esiintyminen ei jätä ketään kylmäksi, ikään tai kansallisuuteen katsomatta!

Yhteislaulua ja sadunkerrontaa

Alkuillasta luvassa vanhoja tuttuja yhteis- ja rekilauluja haitarisäestyksellä. Esilaulajana toimii laulaja-haitaristi Jesi Blomgren. Tervetuloa kalliolle ja kukkulalle! Loppuillasta riihiyleisö saa kuulla tarinankerrontaa, äänessä vuonna 2008 Satusuu-sadunkerrontakilpailun voittanut Juha Mäkinen.

Elgland kvartetti

Elgland kvartetti esittää suomalaista ja slaavilaista kansanmusiikkia domralla, venäläisen kansanorkesterin perussoittimella. Elgland-kvartetti on esiintynyt kymmenen vuotta, ja heiltä on ilmestynyt myös levy.

”Muista minua- iskelmän aalloilla”

Vanhaa iskelmää uusin ottein. Esityksen nimi on ”Muista minua – iskelmän aalloilla”. Kolme soittajaa sukeltaa iskelmämusiikin aaltoihin, joiden pyörteissä vanhoista lauluista tulee jälleen uusia. Luvassa suloisia sävelmiä ihmetellen, aavistellen, oikutellen.. Lavalla Tiina-Kaisa Aro-Heinilä, Jesi Blomgren ja Outi Jussila.

Ruamjai-kuoro

Jyväskyläläinen Ruamjai valittiin kauden 2008-09 Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi ja sitä johtaa Sanna Salminen. Sanna kertoo illan aikana myös omia kokemuksiaan Etelä-Afrikan musiikkikulttuurista.

Lisää kuvia vuoden 2009 esiintyjistä löydät klikkaamalla tästä


%d bloggaajaa tykkää tästä: